Örtbakad lammstek med vitlökscrème och parmesan
Lammstek som rullas i örter innan den åker in i ugnen. Vitlöken hamnar för sig i en crème. Strö grova parmesanflagor över. Servera gärna med potatissallad.
Ingredienser
8 (buffé)
1 kruka timjan
1 kruka bladpersilja
800 g lammstek provencale
2 msk smör eller margarin
8 tomater
salt och peppar
2 dl flagnad parmesan
Vitlökscrème
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
För alla
Kontrollera innehållet i potatissalladen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller ojla. Använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Servera gärna med potatissallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1976 KJ / 473 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater26.7 g
Protein8.3 g
Kommentar
Mycket lätt att tillreda, och god.
Jukka
2013-11-01