Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
34
Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Denna snabba gryta med en mättande grund av fisk och kikärter får en härlig smak av Nordafrika med hjälp av spiskummin och koriander. Servera din smarriga fiskgryta med ägghalvor och nykokt couscous. Tillsätt tabasco för ytterligare sting på grytan.

Nordafrikansk fiskgryta med ägg

Ingredienser

4 portioner
3 dl  couscous
2   ägg
400 g  halvtinad hokifilé
1 msk  olivolja
1 tsk  spiskummin
1 tsk  malen koriander
1   röd paprika
1   purjolök
1 msk  olivolja
1   hönsbuljongtärning
1   burk krossade tomater (à 400 g)
3 dl  vatten
4/5 tsk  salt
1 1/2 tsk  paprikapulver
några droppar tabasco
1   burk kikärtor (à 400 g)
hackad färsk koriander
ägghalvor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör äggfri: uteslut äggen, kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Tips

I stället för kokta ägg kan du försiktigt knäcka 2 råa ägg i grytan samtidigt som du lägger i fisken. Då pocheras äggen medan fisken kokas. Dela äggen vid serveringen. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god och mustig hösträtt som inte känns för tung. Vi åt den med ris med russin och gurkmeja istället för couscous. Mycket lättlagad. Färsk koriander är ett måste!

Mikael

2011-12-01

Är vanligtvis ingen stor fiskälskare, men tyckte att detta recept hade stor potential med tanke på kryddorna. Tyvärr blev det dock en besvikelse. Kryddorna kom aldrig riktigt till sin rätt, utan grytan smakade mer eller mindre mest bara fisk vilket kändes en aning trist. Grytan var däremot ganska lättlagad och tog inte speciellt lång tid att göra. Borde kanske ge den en chans till och öka på kryddningen en aning för mer smak, eller ev byta ut fisken mot kyckling.

Elin

2011-11-15

Jag var lite skeptisk när jag såg att det skulle vara koriander och spiskummin i eftersom det kan bli lite strävt i vissa rätter. Men det blev det inte, den var matig och god, det var en mjuk kompination på fisk och kikärtor. Denna gryta kommer jag tilllaga fler gånger och då ska jag testa att lägga i lite smör för att få en ännu rundare smak.

Rebecca

2011-11-15

Testa liknande recept

Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spett från Louisiana
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbrimmad hoki med sparris och limesky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Thailändsk soppgryta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga