Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, smör, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Ingredienser
10 bitar
matfett till formen
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finrivna morötter
1 dl neutral rapsolja
Glasyr
300 g färskost
100 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
valnötter till garnering
Gör så här
00:35:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1714 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt1.09 g
Kolhydrater44 g
Protein3 g
Kommentarer
Denna är säkert jättegod men kom upp i er lista för bakverk utan smör.....
Camilla
2025-08-19Aj då, nu blev det ju lite knasigt :D Vi har uppdaterat receptet pga kunder upplevt frostingen som lite väl lös och la då till smör. Vi ska se över listan i artikeln men för din info så går kakan att göra utan smör, se Tips i receptet. Tack Camilla för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-08-19Mycket glasyr? Dela kakan och fylld under delen med glasyr, lägg andra delen ovanpå. Lägg resten av glasyren och nötter på... Super.!
Cecilia
2025-08-03Kan man göra glasyren med strösocker istället för florsocker?
Rumeysa
2025-07-15Hej Rumeysa! I det här receptet behöver det vara florsocker. Strösocker kommer inte att "smälta" och då blir socker kristaller i glasyren. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-07-17