Morotskaka
Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, smör, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
10 bitar
smör till formen
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finrivna morötter
1 dl neutral rapsolja
Glasyr
300 g färskost
100 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
valnötter till garnering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Receptet är uppdaterat aug 2021 och mars 2024.
Gör så här
Tips
Glasyren kan också göras utan smör, då bör glasyren göras i samband med servering av kakan. Vispa då ihop alla ingredienser tills det blir en jämn och fluffig smet. Bred på den kalla kakan omgående och servera.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1714 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt1.09 g
Kolhydrater44 g
Protein3 g
Kommentarer
Varför står det 100 st på glasyren? Ska det inte vara gram?
Isabell
2024-03-23Hej Isabell! Jo såklart att det ska vara gram. Receptet är nu uppdaterat. Tack för att du hjälpte till och uppmärksamma oss på detta. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-25Tips för att göra glasyren bättre! Jag vispar först smöret lite och sen ner med de andra ingredienserna och vispa ihop till önskad konsistens. Använder: 200g philadelphiaost 75 g smör 3,5 dl florsocker Ev citron
Evelina
2024-02-27Hej Evelina och alla andra kunder som haft problem med glasyren! Vi har nu sett över receptet och lagt in lite smör i glasyren, då blir den fluffig och samtidigt fast som man önskar. Det går också att göra glasyren utan smör men då bör den bredas på den kalla kakan omgående och serveras direkt. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-03-05Kakan blev god i smak men vad gäller glasyren blev den helt rinnig när jag följde receptet..
Martina
2024-02-24