Memma

Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
1 dl fint rågmjöl (1dl motsvarar 55g)
1 dl mörk, flytande maltextrakt
2 msk mörk sirap
1 krm salt
1 tsk malda pomeransskal
Till servering
grädde
strösocker
Gör så här
03:00:00
00:10:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skapligt att gate-keepa Memma av alla jävla rätter.. låt folk äta det med grädde om de vill! Jag tycker det skall ätas utan tillsatser, men kommer inte be någon hålla sig till barnbordet för den sakens skull, skärpning.
Cathrine
2025-04-18Den ska ätas med med mjölkgrädde. Om man ska ha vispad grädde, glass o sånt kan man väl lika gärna skippa memman. Memma är en vattendelare. Antingen älskar man den eller så håller man sig till barnbordet och äter marshmallows o sånt krafs.
Petteri
2025-04-16Ätes med vaniljglass, jättegott!
Torbjörn
2025-04-14