Matjesmaki

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Matjesmaki

Maki är vanligtvis japanska sjögräsrullar fyllda med ris, fisk och olika grönsaker. I det här receptet bjuder vi på maki i svensk tappning - sillmaki. Den består nämligen av kokt potatis, matjessill, gräslök, senapsfrön och skånsk senap. En ny och spännande rätt att bjuda på buffén.

Matjesmaki

Ingredienser

10 bufféportioner
300 g  potatis
1/2   kruka gräslök
2 msk  skånsk senap
2 msk  olivolja
2 msk  senapsfrön
2   hela matjessillfiléer
ca 4 msk  crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).Recept och bild i samarbete med Abba.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi373 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt0.31 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Osttårta med Västerbottensost och matjessill
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltallrik – svensk tapas
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sill-sushi
Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillfiléer på spett med topping
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matjes med sushikick
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kladdkaka med chutney på torkade frukter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga