Marmorerade te-ägg

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Marmorerade te-ägg

Marmorerade ägg är ett idealiskt sätt att lyxa till soppan eller salladen. Du kokar äggen och låter dem suga åt sig den intensiva aromen från lagen som innehåller svart te, ketjap manis och garam masala. Annorlunda och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Marmorerade te-ägg

Ingredienser

6 portioner
1 l  vatten
6   ägg
2 msk  svart te
ev 1 dl  ketjap manis
ev 2 msk  garam masala eller liknande kryddblandning

Gör så här

Tips

Äggen kan kokas en dag i förväg. Förvaras i telagen i kylen. Värm dem sedan i lagen till 70°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Nudlar med strimlat fläsk
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Satay med fräsch jordnötssås
Betyg 2.8 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Stekt romansallat med ketjap manis och jordnötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötstark sojaglaze
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilistekt lax med shiitake och nudlar
Betyg 3 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga