Marinerad fänkål med citron och spenat

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Marinerad fänkål med citron och spenat

Denna rätt är ett smarrigt tillbehör som även fungerar utmärkt som smårätt. Marinera din delade fänkål i en smakrik marinad av citron, olivolja och vinäger några timmar före den ska avnjutas. Tillsätt spenaten och servera med mört kött.

Marinerad fänkål med citron och spenat

Ingredienser

4 portioner
4 st  fänkålsstånd
saft och rivet skal från 2   citroner (2 citroner ger ca 1 dl citronsaft)
1 1/2 dl  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
1/2 - 1 msk  havssalt
2 krm  svartpeppar
1   påse babyspenat (à ca 70 g)

Gör så här

Tips

Gott som tillbehör till grillat kött och fisk eller som en "smårätt".

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkål med vete och dill
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Citrusinkokt fänkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkåls- och apelsinsallad
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskfilé på grön botten
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga