Marängsviss Valentine
För en marängsviss på Alla hjärtans dag så är här ett recept med hjärtformade maränger. Men marängsvissen med vanilj- och chokladglass toppad med hallon och passionsfrukt är en efterrätt för alla dessertälskare året om. Kärlek!
Ingredienser
2 portioner
Maränghjärtan
1 äggvita
1/2 krm salt
5 msk strösocker
röd karamellfärg
Marängsviss
1 dl vispgrädde
2 kulor chokladglass
2 kulor vaniljglass
125 g hallon
1 passionsfrukt
Till garnering
citronmeliss
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde och glass mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning och glass.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1930 KJ / 462 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater36.1 g
Protein6.8 g
Kommentarer
Hej Mikko-oskari! Marängerna gör du själv, i detta fall har vi gjort dem som hjärtan. Så se rubriken "hjärtan". Lycka till!
Redaktionen
2014-02-14Saknas det inte maränger i ingredienslistan? ;)
Mikko-oskari
2014-02-14