Maränger (grundrecept)

Betyg 4.1 av 5.
636 personer har röstat
45
Maränger (grundrecept)

Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Maränger (grundrecept)

Ingredienser

ca 50 st små
3   äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl  strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm  ättiksprit (12%)
1 dl  florsocker (1 dl motsvarar 60 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.

Gör så här

Tips

Gör basilikamaränger: Mortla 1/2 kruka hackade basilikablad (för 50 st) med den 1/2 dl strösocker som tillsätts i steg 2 i receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
636 personer har röstat

Kommentarer

oklara instruktioner

Carl

2024-03-09

Hade päronarom och grön färg i halva smeten, blev mumsiga päronmaränger!

Kamilla

2024-03-05

Gjorde exakt efter receptet. Modell lite större(30st). 100*, varmluft och 2 plåtar i ugnen. Ska bli spännande att se när de blir färdiga för hitintills har de varit inne i ugnen närmare 3tim. Men den som väntar på något gott...........

Agneta

2024-03-02

Näringsvärde per portion

Energi53 KJ / 13 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängspöke
Betyg 4.1 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maränger med chocolate chips
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkla maränger
Betyg 3.5 av 5.
213 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosa maränghjärtan med citrongrädde och hallon
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängbakelse med limekräm och frukt
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga