Mangomousse med chokladglasyr

Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
4
Mangomousse med chokladglasyr

En härligt fräsch och krämig efterrätt som får det att vattnas i munnen! Du gör först en mousse av mango och toppar sedan moussen med en smarrig chokladglasyr. Servera mangomoussen som dessert och njut!

Mangomousse med chokladglasyr

Ingredienser

8 portioner
3   gelatinblad
2   mango (2 mango motsvarar 1 paket fryst ICA mango)
1 1/2 dl  florsocker
2 msk  pressad saft av citron
2 dl  matyoghurt
3 dl  vispgrädde

Glasyr

100 g  mörk blockchoklad
1 dl  florsocker
2 msk  pressad saft av citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

För mycket grädde! Och chokladen passar inte riktigt till! Jag har testat ett recept från urminkokbok.blogg.se, mycket fräschare och mandelbottnen är grym!

Per

2014-08-10

Gott, men inte wow! Tyckte det smakade för mycket vispgrädde. Använde gelatinpulver istället för blad. Tog 1 tsk (motsvarar 2 blad) och det blev alldeles lagom konsistens.

Veronica

2007-04-09

Lätt att göra, men jag tyckte att nästa gång så skall jag ta ett gelantinblad mindre.

Bo

2006-04-12

Testa liknande recept

Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
Betyg 3.4 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronhalvor med mintchokladmousse
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär
Betyg 3.5 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaka med dopp
Betyg 2.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jappmousse - mousse med smält Japp
Betyg 3.2 av 5.
163 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladmousse med kaffe
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga