Recept: Majs- och zucciniplättar med paprika- bön- och olivsallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Majs- och zucciniplättar med paprika- bön- och olivsallad

49 röster

Majs- och zucchiniplättar är ett gott recept på grönsaksbiffar, med en sallad av cannellinibönor, paprikapesto och oliver till. De vegetariska biffarna av majs och zucchini är lätta att laga och blir snabbt en favorit även hos barnen.

Ingredienser

Plättar

  • 340 g majskorn
  • 2 zucchini
  • 1 rödlök
  • 4 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk olivolja

Sallad

  • ca 400 g kokta cannellinibönor
  • 3 msk pesto paprika
  • 2 dl oliver
  • 65 g ruccola

Så här gör du

  1. Plättar: Låt majsen rinna av i en sil.
  2. Riv zucchinin grovt. Skala och hacka löken.
  3. Blanda ägg, majsmjöl, pressad vitlök och kryddor i en bunke. Vänd ner majs, zucchini och lök.
  4. Stek plättar av smeten sakta i olivoljan i en stek- eller plättpanna.
  5. Sallad: Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  6. Blanda bönorna med paprikapeston och oliverna.
  7. Servera plättarna med bön- och olivsallad samt ruccola.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomat crème.

Näringsvärde per portion
Energi:
1905 kJ / 456 kcal
Protein:
17,6 g
Kolhydrat:
39,4 g
Fett:
23,5 g
Salt:
2 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer