Mac ’n’ cheese med krispig sallad
Mac´n´cheese är en makaronilåda med pasta, rökt bog, ärter och en bechamellsås av mjölk och ost. Till detta en fräsch och krispig råkostsallad på kålrot och morot.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012
Ingredienser
4 portioner
1/2 påse ärtor (à 500 g)
280 g pasta (gärna lumaconi)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
5 dl mjölk (3 %)
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
100 g riven ost
salt och peppar
400 g rökt bog
1 skiva vitt formbröd
1/2 tsk torkad oregano
Krispig sallad
200 g kålrot
2 minimorötter
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/3 påse bistrosallad
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten eller ersätt den med en klick Sour Supreme (innehåller soja). Använd bröd utan mjölk.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Tillaga rätten i små aluminiumformar (muffinsformar) och servera i dessa till barnen. Bjud ärterna vid sidan av istället för att blanda dem i gratängen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 768 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater88.9 g
Protein43.8 g
Kommentar
Gott men smakade inte så mycket.
Carolin
2012-02-04