Recept: Ljummen potatissallad med ägg
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Ljummen potatissallad med ägg

Betyg
2 röster

En riktigt god och matig potatissallad med ägg. Servera potatissalladen ljummen som lunch eller varför inte ta med den som matlåda till jobbet? Enkelt och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 100 g sockerärter
  • 5 rädisor
  • 1 dl gröna ärter (frysta, tinade)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och dela äggen i 1/4- delar.
  3. Skölj salladen och strimla sockerärterna.
  4. Skiva rädisorna. Skala och dela den kokta potatisen i mindre bitar.
  5. Blanda alla ingredienser med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggen.