Recept: Lax- och zucchinipanna med ajvar
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Lax- och zucchinipanna med ajvar

40 röster

Recept på enkel och utsökt lax- och zucchinipanna med ajvar som du serverar med ris. Du använder bland annat lax, zucchini, lök och mild ajvar relish. Supergott och mättande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 4 port ris
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1½ msk fond)
  • 2 dl mild ajvar relish
  • ca 2 1/2 dl vatten

Så här gör du

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Klappa fisken torr med hushållspapper. Ansa och tärna zucchini. Skala och skiva löken. 
  4. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn laxbitarna 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem på en tallrik.
  5. Fräs zucchinin och löken i resten av oljan ca 3 minuter. Smula över buljongtärningen, blanda i ajvar och vatten. Koka upp såsen under omrörning och lägg ner laxen. Sjud 3-5 minuter eller tills laxen är genomkokt.
  6. Servera med riset. 

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongen/fonden och ajvar relish för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.