Lax- och kycklingspett

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Lax- och kycklingspett

Ett gudomligt inslag på varje buffébord eller som mumsig plockmat är spett av alla de slag. Dessa lax- och kycklingspett penslar du med en grillsås på lime, curry och olivolja. Rör gärna ihop lite extra sås till serveringen!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Lax- och kycklingspett

Ingredienser

10 portioner
ca 500 g  kycklingfilé
400 g  laxfilé

Grillsås

juicen från 3   lime
1 msk  grön currypaste
1/2 dl  olivolja

Dippsås

1/2 dl  ketjap manis (indonesisk olja)
1 msk  grovhackade jordnötter
1 tsk  sesamolja

Garnering

citrongräs
tomat
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet passar även för 10 bufféportioner (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Vilken nivå i ugnen?

Linda

2024-05-05

Hej Linda! Tillaga spetten i mitten av ugnen, lycka till! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-05-06

Ska det vara grill hela tiden i ugnen? För kyckling totalt 16 minuter?

Linda

2024-05-05

Det var lite märkliga saker som man inte använder till så mycket annat i den vardagliga matlagningen, men gott blev det! Vi tycker att kycklingen blev klart godast, eftersom Laxen smakar för mycket i sig så tog det liksom över smakupplevelsen. REKOMMENDERAS!

Erica

2007-02-23

Testa liknande recept

Råmarinerad zucchini med ketjap manis och jordnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ketjap maniskyckling med rostad sesam
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med ingefära och shiitake
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Satay med fräsch jordnötssås
Betyg 2.8 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kyckling satay med jordnötssås
Betyg 3.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga