Lammfilé i ginvinägrett med pomeranskräm
När dina gäster sätter tänderna i den här välsmakande lammfilén kommer de att bli överlyckliga. Lammfilén får under natten marineras i ginvinägrett. Vid serveringen läggs köttet på en bädd av sallad och över ringlar du fyllig pomeranskräm. Sagolikt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfilé
salt
svartpeppar
blandade salladsblad till servering
Ginvinägrett
1/2 dl olja
1/2 dl gin
10 krossade enbär
1/2 tsk timjan
salt
Pomeranskräm
1 dl crème fraiche
2 krm malen pomerans
1/2 msk aprikosmarmelad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölksproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
JÄTTEBRA BJUDMAT! Lätt att förbereda och bara att plocka fram när gästerna kommer. Till lammet serverade vi en färskpotatissallad med dressing, baserad på dijonsenap och olivolja. MUMS!
Anna-carin
2008-07-13