Kycklinggryta med oliver och fänkål
En snabblagad, krämig kycklinggryta med oliver och fänkål. Den röda paprikan och de svarta oliverna kontrasterar fint med det ljusa kycklingköttet. Servera gärna din färggranna gryta med fullkornsris och färskt bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 fänkål
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1 msk dijonsenap
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
20 urkärnade kalamataoliver
salt och svartpeppar
1 citron
1/2 msk majsstärkelse majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj soja- eller havrebaserat gräddalternativ.
Gör så här
Tips
Smula fetaost över grytan strax före servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 562 kCal
Kommentarer