Kycklinggryta med majs
En krämig och smakrik gryta. Kycklinggrytor passar utmärkt mitt i veckan då de inte behöver koka länge. Såsen gör du av grädde och mango chutney, med en sting av hetta från sambal oelek. Gurkstavar blir ett krispigt tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
150 g majskorn
1/2 gurka
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på mango chutney. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2678 KJ / 641 kCal
Fett35.6 g
Kolhydrater57.2 g
Protein19.8 g
Kommentar
Najs!
Claudia
2014-02-05