Kycklinggryta med banan och rostad kokos
Kycklinggryta med banan och rostad kokos är en exotisk och mättande middagsrätt. Curry och purjolök tillför också god smak i grytan. Servera gärna med ris eller couscous.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
4 portioner
700 g kycklinglårfilé
20 cm purjolök
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 liten burk majskorn (à 150 g)
2 msk kycklingfond
ca 4 dl vatten
3 msk majsstärkelse ljus redning
3 - 3 1/2 msk lätt crème fraiche
1 banan
3 msk kokos
fullkornsris eller fullkornscouscous till servering
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt maizena redning med ren majsstärkelse (maizena) utrörd i lite vatten.
Gör så här
Tips
För mer vuxensmak: Ställ fram en burk sambal oelek på bordet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Lite för tam smak, mer curry hade behövts. Om jag skulle laga det en gång till skulle jag krydda häftigare. Fick icke godkänt av 7-årig dotter som inte ville smaka grönsakerna men bananen och riset tyckte hon smakade ganska gott, kycklingköttet gott. Det blev mycket sås så coucous hade passat bättre till.
Kerstin
2007-08-22Mycket gott och enkelt samt uppskattat av hela familjen. Blir bra i matlådan också.
Marie
2007-08-22