Kycklingfiléer i marinad med grön sås
En härligt god kycklingrätt som dessutom passar ypperligt att servera som buffé under bjudningar. Stek och marinera kycklingfiléer i en marinad av honung och örtkryddor och servera med en grön sås av basilikablad och bladpersilja.
Ingredienser
10 portioner
8 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
2 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
4 msk flytande honung
1 tsk gourmetsalt
1 krm mellanmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor pressade
1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano
Grön örtyoghurtsås
1 dl hårt packad basilikablad
1 dl hårt packad blad av bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 - 2 1/2 krm salt
2 krm mellanmalen peppar
4 dl matyoghurt
Till servering
färska örtkryddor t ex basilika och oregano
körsbärstomater
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en sallad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En favorit som bjudmat på sommaren Vi hade färsk potatis till!
Elisabet
2023-06-16Gjort denna rätt många gånger och blir alltid lika uppskattat. Alltid nån eller flera som vill ha receptet :)
Maria
2022-10-01Lite för sött i min smak.
Christina
2022-06-22