Kycklingfilé med tomat & oliv
Kyckling med soltorkade tomater och oliver är en fin rätt som tar lite tid i anspråk men är en garanterad succé på festen. Kycklingfiléerna serverar du med tomater, oliver och babyspenat i en härlig dressing på balsamvinäger och olja.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
10 portioner
ca 900 g kycklingfiléer (bröst)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 askar körsbärstomater (à 250 g)
1 påse babyspenat (à 70 g)
1 dl svarta oliver med kärnor
Dressing
1 dl soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 10 bufféportioner.
Tips
Kycklingen kan ersättas med 2 paket quornfilé à 300 g eller 2 paket grillade vegetariska filéer (för 10 bufféportioner); följ i övrigt receptets ingredienser. Tina filéerna. Stek enligt anvisning på förpackningen. Följ sedan receptet i övrigt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad menas i tredje punkten att lägga tillbaka tomaterna i marinaden? Vad jag kan se har man inte gjort någon marinad.
Åsa
2023-04-06Hej Åsa! Vi menar att du ska lägga tillbaka tomaterna i burken som tomaterna kommer i. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-25Jättebra bufferätt och god. Jag följer det gamla receptet, se längre ner. Kan även serveras kall till potatisgratäng.
Rose-marie
2017-04-13Är det meningen att man skall äta detta kallt? och vad rekommenderas att man skall ha till? Receptet tycker jag är lite oklart.
Lena
2009-08-11