Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana

Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
2
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana

Nu äntligen är det sommar, och då är det dags för det enklaste av det godaste: sillmacka! Först slänger du ihop en härligt krämig sillblandning med äpple, rödlök, ägg och smetana. Sen ”brer” du ut den på ett krispigt knäckebröd. Varsågod och njut.

Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana

Ingredienser

4 portioner
2   ägg
1   förp matjessill (gärna delikatessmatjessill, à 270 g)
1/2   grönt äpple
1/2   rödlök
1 dl  smetana
salt
peppar
1/2   kruka dill
4   skivor knäckebröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Supergod, alltid till sillbordet!

Christina

2023-06-15

Min favorit bland sillsallader

Jenny

2020-06-18

Näringsvärde per portion

Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett19 g
Salt3.26 g
Kolhydrater19 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Matjessillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annas nubberöra
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubberöra
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga