Köttfärsgratäng
Köttfärsgratäng med potatis är lätt att laga och perfekt middagsmat. Knepet att göra köttfärslådan lite snabbare är att förkoka potatisen innan den läggs i gratängen tillsammans med tomatkross, riven ost och crème fraiche. Servera gärna köttfärsgratängen med valfri sallad.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
1 morot
2 tsk olja
500 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1 msk japansk soja
1 förp finkrossade tomater (à 390 g)
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
150 g riven ost
2 msk mjölk
2 dl crème fraiche
2 tomater
Till servering
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från glute och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjök och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av ost, mjölk och crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3340 KJ / 798 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g
Kommentarer
Jättegod smak och perfekt till att göra matlådor på.
Robert
2024-02-05Ungdomarna tyckte det var fantastiskt gott. Roligt när det lyckas jag blandade i philadelphila i ost krämen och det blev gott. Jag som är vego ska pröva denna i vego ochså.
Vinga
2024-01-27Den här går hur bra som helst att "veganifiera". Bytte till vegofärs, grönsaksbuljong och mjölkfria alternativ till ost och fraiche. Väldigt gott, 2-åringen åt också jättebra. :)
Sandra
2024-01-06