Korv med krämig majsrisotto
En prima lättlagad middag får du med grillkorv som serveras bredvid en risotto med smak av majs och gräslök. Den goda krämigheten i risotton kommer från minifraichen och med korvens stekta yta till det kokta riset får du en trevlig kontrast.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 burk majs (à 300 g)
1 knippa gräslök
2 dl minifraiche (5 % fett)
400 g mager grillkorv (max 10 % fett)
6 dl vatten
1 tsk salt
1 - 1 1/4 krm kajennpeppar
För alla
Byt ut mini fraichen mot 2 dl riven sojabaserad hårdost (för 4 port) om du inte tål mjölk eller laktos. Kontrollera för säkerhets skull innehållet på korven om du inte tål gluten, mjölk, laktos eller soja.
Gör så här
Tips
För att få ett vackert gult ris kan man låta 1 msk gurkmeja koka med riset (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2186 KJ / 515 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jättegott och snabbt och enkelt att tillaga.
Tommy
2023-03-18Det är inte som jag försöker verkar "duktig" men jag sitter och letar laxrecept och av någon anledning har det "halkat in" en del andra recept här bland laxrecepten. Korv, hamburgare och dylikt. Det är alltså inte som jag förösker vara mopsig men det är ju synd om de som missar dessa recept när de t ex söker på ingredienser. Tänkte alltså bara hjälpa lite. Hej då! Lotta
Lotta
2004-10-28Denna rätt tilltalade mig. Den är lagom lättäten till middag på kvällen. Jag blev glatt överraskad och tänker snart laga till den igen. Den var dessutom lätt att laga till.
Hanni
2004-04-23