Recept: Räksallad med ost
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Räksallad med ost

Betyg
3 röster

Färgsprakande räksallad med underbar smak av den kraftfulla osten. Passar utmärkt en varm sommardag tillsammans med ljuvligt doftande nybakat bröd och en välsmakande vinägrett.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal eller skalade (1 kg räkor med skal motsvarar 400 g skalade räkor, djupfrysta eller i lake)
  • 150 g ost (max 17%)
  • 1 stort isbergssalladshuvud
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 burk majs (à 300 g)

Så här gör du

  1. Skala räkorna eller låt skalade räkor tina eller rinna av.
  2. Skär osten i stavar.
  3. Skölj och finstrimla sallaten. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
  4. Låt majsen rinna av.
  5. Lägg upp de olika salladsingredienserna på ett stort serveringsfat.
  6. Servera salladen med bröd och vinägrett, hemgjord eller från flaska. Bjud på frukt och bär som dessert.

För alla

Gör mjölk- och laktosfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Egen vinägrett görs av 3 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar (för 4 port).

Gröna tipset: Byt ut räkorna i salladen mot röda bönor om du vill äta grönt.