Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
De läckra rotfrukterna potatis, morot, palsternacka och purjolök kokas mjuka i smakrik fiskbuljong. Koljafilén och rotfrukterna serveras med en intensiv och stingig pepparrotscrème. En kombination som du kommer att älska.
Ingredienser
4 portioner
600 g koljafilé (fryst eller färsk)
5 - 6 potatisar
2 - 2 1/2 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
6 dl fiskbuljong (vatten, fiskbuljongtärning eller fiskfond)
1 tsk salt
1 krm peppar
Pepparrotscrème
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk riven pepparrot
2 msk hackad gräslök
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag var så skeptisk till detta recept - men det var riktigt gott! Barnen tyckte också det var gott. Så det var inte sista gången vi gjorde denna rätt!
Katarina
2009-11-27