Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème

Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
1
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème

De läckra rotfrukterna potatis, morot, palsternacka och purjolök kokas mjuka i smakrik fiskbuljong. Koljafilén och rotfrukterna serveras med en intensiv och stingig pepparrotscrème. En kombination som du kommer att älska.

Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème

Ingredienser

4 portioner
600 g  koljafilé (fryst eller färsk)
5 - 6   potatisar
2 - 2 1/2   morötter
1   palsternacka
1   purjolök
6 dl  fiskbuljong (vatten, fiskbuljongtärning eller fiskfond)
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Pepparrotscrème

2 dl  lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk  riven pepparrot
2 msk  hackad gräslök

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jag var så skeptisk till detta recept - men det var riktigt gott! Barnen tyckte också det var gott. Så det var inte sista gången vi gjorde denna rätt!

Katarina

2009-11-27

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja med tomatsås och pepparrotsmos
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparrotsfisk i ugn
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lättrimmad gurka med kolja och dillsås
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med citron och pepparrotssmör
Betyg 3 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga