Kokt rimmad fläsklägg med rotmos och buljongsås
En älskad husmansrätt! Genom att koka benfri rimmad fläsklägg med lök, morot, kryddpeppar och lagerblad får du en suverän buljong som tillsammans med smör, senap och persilja blir en smakrik buljongsås. Ett rotmos med betoning på morötter, följt av kålrot och potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
Fläsklägg
1 gul lök
1/2 morot
ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Rotmos
350 g morötter
150 g kålrot
250 g potatis
3 dl buljong från fläskläggen
salt
Buljong till servering
3 dl buljong från fläskläggen
2 msk grov skånsk senap
40 g smör
1 dl hackad kruspersilja
Till servering
grovkornig senap
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2497 KJ / 597 kCal
Fett26 g
Salt5.27 g
Kolhydrater23 g
Protein64 g
Kommentarer
Bästa Elisabeth, efter 2 timmars koktid är köttet well done ;-) behövsingen innertemperatur...
Lars
2024-03-20Fantastiskt gott!
Marie
2024-01-25Saknar att innertemperatur på färdigkökt kött ej är angivet
Elisabeth
2024-01-20