Kokt lax med spenat och dillsås
Om du är sugen på lax så är det här ett suveränt recept. Laga till kokt lax och servera med spenat och dillsås. Du kan dessutom servera kokt potatis till laxen för en mer komplett måltid. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl fiskbuljong (tärning eller konc fond och vatten)
2 dl vispgrädde
2 msk ljus maizenaredning
1 tomat
1/2 kruka dill
4 bitar lax (à 150 g)
150 g färsk bladspenat
2 msk olivolja till stekning
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen.
Gör så här
Tips
Vill man lyxa till det lite extra kan man lägga på en liten klick löjrom. Eller fylla små färdiga krustader med löj- eller laxrom.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott, enkelt, använde vit balsamvinäger i stället för vitt vin.
Yvonne
2021-06-30Smakerna passade verkligen jättebra tillsammans, jag använde 7% matl.grädde vilket blev kanonbra!
Anna
2005-05-11Prova gärna med hel färsk lax, istället för portionsbitar. Kanon gott!
Anna-lena
2005-03-25