Kokt hummer med majonnäs á la oliv

Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
0
Kokt hummer med majonnäs á la oliv

Lyxa till det ordentligt genom att koka hummer och servera med hemlagad majonnäs á la oliv. Koka hummern i vattnet som saltats och sockrats innan du serverar den med den ljuva majonnäsen gjord på äggula, senap, crème fraiche och oliver.

Kokt hummer med majonnäs á la oliv

Ingredienser

8 portioner
8   färska levande humrar (à ca 400 g)
3 l  vatten
1 1/2 dl  salt
6   sockerbitar
bröd till servering

Majonnäs

1   äggula
2 msk  fransk senap
2 dl  olja
2 dl  lätt crème fraiche
15   gröna oliver
15   svarta oliver utan kärnor
1 tsk  salt
2 msk  mald vitpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt den enligt receptet.

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Köp färdigkokt hummer och servera med olivmajonnäs och bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Koka krabba, havskräftor eller hummer
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer med rom- och ingefärssmör
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk hummer med fruktig sås
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad hummer med Västerbottensost
Betyg 4.3 av 5.
147 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga