Knäckig äppelpaj

Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Ingredienser
6 portioner
150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen
Till servering
grädde
vaniljsås
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett36 g
Salt1.73 g
Kolhydrater76 g
Protein5 g
Kommentarer
Det var ju inte med äppelmos!
Marie-louise
2025-04-29Mycket god ock ”knaprig”.
Gunvor
2025-04-15Perfekt
Johan
2025-03-27