Klassisk pizzasallad
Salta ur vitkålen! Det är tricket bakom en riktigt crunchy pizzasallad. Blanda gärna i lite inlagd paprikasallad för fin färg och lite sötare smak. Gör helst pizzasalladen dagen innan för bästa resultat.
Ingredienser
4 portioner
500 g vitkål
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
ev 1 dl inlagd paprikasallad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt.Näringsvärdet är beräknat inklusive paprikasallad.
Gör så här
Tips
Pizzasalladen håller i minst ca 1 vecka i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi599 KJ / 144 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
Mycket god och krispig.
Christina
2024-04-05Otroligt gott och enkelt. Brukar dubbla receptet och ha i lika delar vit som röd kål samt byta paprika till riven morot.
Linnea
2024-04-03Lättlagat och väldigt gott!
Staffan
2024-03-31