Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka
Snabbvariant av kebab, serverad som en macka. Skivade köttbullar med smak av cayenne och köftekrydda får sällskap av ost och rostad lök. Servera med vitlöksdipp, snackgurka och feferoni.
Ingredienser
4 portioner
Vitlöksyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
Fyllning
1/2 förp köttbullar (à 350 g)
3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk köftekrydda
1 krm cayennepeppar
2 krm salt
1 dl rostad lök
8 skivor surdegsbröd (gärna lantgoda)
Till servering
snackgurka
feferoni
För alla
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein. Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2666 KJ / 637 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein25 g
Kommentarer