Kantarellsås

Betyg 3.8 av 5.
55 personer har röstat
5
Kantarellsås

En krämig kantarellsås som ger middagen en ljuv ton av sensommar. Kantarellsmaken träder fram ordentligt när svamparna får sällskap av lök, vitt vin, grädde och persilja.

Kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
1 l  kantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
1   liten gul lök
1 msk  smör eller margarin
1 1/2 dl  vitt vin
3 dl  vispgrädde
2 1/2 dl  kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl  hackad persilja
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot ris-, havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärden per portion sås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Instämmer, mycket god svampsås!

Anna-lisa

2023-04-09

Fantastiskt god sås

Anita

2022-08-27

Underbar sås❤️

Mikael

2021-05-01

Näringsvärde per portion

Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater5.8 g
Protein3.4 g

Testa liknande recept

Kantarellsoppa
Betyg 3 av 5.
202 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockssoppa med kallrökt lax
Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilikagös med citron, bacon och kantareller
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga