Kanelsnäcka
Kanelsnäcka, kanelbulle eller kanelsnurra, kärt barn har många namn! Här toppas bullklassikern med både pärlsocker och mandelflarn. Bullarna avnjuts bäst ljumna med ett glas iskall mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
ca 40 stora bullar
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Sockerlag
1 dl strösocker
2 dl vatten
Fyllning
300 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
3 msk malen kanel
3 msk vatten
Topping
1 uppvispat ägg
ca 1 1/2 dl pärlsocker
ca 1 1/2 dl mandelspån (flagad mandel)
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1220 KJ / 292 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Låter jättegott Skall prova
Elisabet
2022-05-22Alldeles för mycket fyllning, halvera är rimligt.
Anna
2022-05-21