Kanelsnäcka

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
2
Kanelsnäcka

Kanelsnäcka, kanelbulle eller kanelsnurra, kärt barn har många namn! Här toppas bullklassikern med både pärlsocker och mandelflarn. Bullarna avnjuts bäst ljumna med ett glas iskall mjölk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Kanelsnäcka

Ingredienser

ca 40 stora bullar

Vetedeg

5 dl  kallt vatten
19 dl  vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl  strösocker
200 g  rumsvarmt smör
1 1/2 msk  mortlade kardemummakärnor
70 g  smulad färsk jäst
2 tsk  salt
1   ägg

Sockerlag

1 dl  strösocker
2 dl  vatten

Fyllning

300 g  mandelmassa
200 g  rumsvarmt smör
3 msk  malen kanel
3 msk  vatten

Topping

1   uppvispat ägg
ca 1 1/2 dl  pärlsocker
ca 1 1/2 dl  mandelspån (flagad mandel)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Låter jättegott Skall prova

Elisabet

2022-05-22

Alldeles för mycket fyllning, halvera är rimligt.

Anna

2022-05-21

Näringsvärde per portion

Energi1220 KJ / 292 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnurror
Betyg 4.6 av 5.
92 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbulle
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransfläta med mandel och lingon
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fromagetårta med jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbullar med O´boy
Betyg 3.9 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga