Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris

Betyg 3.2 av 5.
90 personer har röstat
0
Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris

Börja med att steka en ljuvligt marmorerad kalventrecôte. Efter stekningen penslar du köttet med dijonsenap och rullar det i en mandel- och grönsaksblandning. Till det har du en fluffig smörkräm och picklad knasprig sparris.

Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris

Ingredienser

8 bufféportioner

Kalventrecôte

ca 600 g  kalventrecôte
1 msk  olivolja
1 msk  smör
salt och svartpeppar
1/2 dl  skalad mandel
1   ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2 dl  dijonsenap

Brynt smörkräm

1   silverlök
50 g  smör
2 tsk  vitvinsvinäger
2 dl  crème fraiche

Picklad sparris

500 g  sparris (gärna vit)
2 msk  ättika (12 %)
3 msk  strösocker
3 msk  vatten
1   ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater10 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Kalventrecote surf´n turf med hasselbackspumpa
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ölbrässerade lammlägg
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inläggningslag
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga