Kall senapssås
Senapssåsen med smak av fransk senap får en ljuvlig krämighet av crème fraiche och grädde som bara smälter i munnen. Denna senapssås kan du servera både varm och kall till förslagsvis färskpotatis och fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
10 portioner
4 dl lätt crème fraiche
3 - 3 1/2 msk fransk senap
1 dl visp- eller mellangrädde
1 tsk salt
nymalen vitpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och gräddprodukt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättnignsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och gräddprodukt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättnignsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkel sås och perfekt till lax stekt i ugn.
Anita
2014-11-23Jättegod sås, perfekt till färskpotatis och ugnsbakad lax! Senapen ger lite sting åt såsen. Väl värt att testa. Jag kommer laga den igen!/Malin i Skultorp
Mona
2006-07-28