Julbröd med pesto och mozzarella 

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
4
Julbröd med pesto och mozzarella 

Ett lekfullt och gott julbröd med smak av pesto. Brödbollar fylls med grön pesto och bitar av mozzarella, och formas till en vacker julgran innan det gräddas. Ett perfekt bröd till många, på till exempel buffé eller julbord!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Julbröd med pesto och mozzarella 

Ingredienser

1 bröd
25 g  färsk jäst
50 g  smör
2 1/2 dl  mjölk (3%)
2   äggulor
7 1/2 dl  vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
1 tsk  salt
mjöl till utbakning

Fyllning

250 g  mozzarella
1 1/2 dl  grön pesto

Dekorering

1   äggvita
2 msk  sesamfrön
1 dl  hackad basilika

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Tyckte bollarna blev väldigt kompakta. Var inte värt allt arbete det krävdes tyvärr.

Anna

2021-01-15

Till mitt julbord så läckert!

Rose-marie

2020-12-03

3786 kcal per portion?? Vad räknas som en portion egentligen 😂

Cecilia

2020-11-18

Hej Cecilia! Ursäkta sent svar. Haha! Ja, det är ju inte så lätt att se den lilla förklaringen under texten För alla att näringsvärdet är beräknat på hela brödet... 😉 Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-01-15

Näringsvärde per portion

Energi15843 KJ / 3786 kCal
Fett196 g
Salt12 g
Kolhydrater373 g
Protein122 g

Testa liknande recept

Flätat bröd med kikärtor och pesto
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetetortillas
Betyg 2.4 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rymdkex
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Butternut squash pizza
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor med bönor
Betyg 4.6 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri fiberfralla
Betyg 2.6 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga