Jordgubbssylt med chokladscones och vaniljgrädde
Alla goda ting är tre, i det här receptet är det jordgubbar, choklad och vaniljgrädde som bildar en god treenighet. Det kan inte bli godare. Jordgubbssylten kokas med syltsocker för perfekt resultat. Scones med chokladsmak smakar bra till den syrliga sylten och på toppen vispad vaniljgrädde.
Ingredienser
4 portioner
Jordgubbssylt
500 g jordgubbar
1 dl syltsocker
Chokladscones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 krm salt
50 g smör
2 dl mjölk
Vid servering
2 dl grädde
1/2 tsk vaniljsocker
För alla
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Scones går bra att frysa. Om de blir torra går det bra att steka dem i smör eller grilla och äta med glass och jordgubbssylten.
Om det blir grädde över kan man vända ner jordgubbssylt i den och frysa till en härlig och enkel glass!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2825 KJ / 675 kCal
Fett34 g
Salt0.83 g
Kolhydrater81 g
Protein9 g
Kommentar
Nja föredrar vanliga scones framför dessa… Dessa smakade inte alls gott. Det smakade beskt utav kakaon.
Jenny
2022-07-04