Italiensk gratäng

Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
7
Italiensk gratäng

En krämig och smaklig gratäng med italienska smaker. Köttfärs och rökt skinka steks tillsammans med grönsaker och blandas sedan med tomatsåsen. Den italienska gratängen blir extra god med färskt bröd och en sallad på sidan om.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Italiensk gratäng

Ingredienser

4 portioner
200 g  spaghetti
1   bit selleri (1 bit motsvarar ca 100 g)
1   gul lök
1/2   knippa persilja
1 msk  olja
400 g  köttfärs
100 g  tärnad rökt skinka
1   burk krossade tomater (à ca 400 g)
1 dl  grädde
1 tsk  salvia
2   hackade vitlöksklyftor
1 krm  grovmalen svartpeppar
1 tsk  salt
parmesan

Till servering

bröd
blandad sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Jag håller med att den här rätten behövs kryddas upp rejält! Mina tonårskillar tyckte dock att det var onödigt att lägga ner så mycket tid på att göra en gratäng, när vanlig spagetti och köttfärssås går snabbare och är godare ;)

Maria

2009-08-10

Mycket gott! Barnen tyckte givetvis inte om sellerin dock. Kan nog också tänka mig lite sambal nästa gång.

Henrik

2009-01-09

Det här var kanon gott. Hade i vitlök och sambaoleak då blev den godare.

Lena

2007-08-12

Testa liknande recept

Köttfärsgryta med selleri och curry
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med grönsakssås
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dagens pastatårta
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratinerade selleristjälkar med soltorkade tomater
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkgryta med apelsin och oliver
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga