Ischoklad
Smarrig ischoklad som är superenkel att tillaga. Utmärkt att lägga i en fin ask och ta med som gå-bort-present. Du kan även smaksätta ischokladen med till exempel konjak eller rom för att få en mer vuxenanpassad smak.
Ingredienser
60 st
200 g kokosfett
250 g mörk choklad
små aluminiumfolieformar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.Näringsvärdet är beräknat per bit på 60 st.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.Näringsvärdet är beräknat per bit på 60 st.
Gör så här
Tips
Smaksättningar:
Konjak eller rom.
1 tsk rivet apelsinskal (till 60 st).
1/2 tsk nymald kardemumma (till 60 st).
Pepparmintsarom efter smak.
Konjak eller rom.
1 tsk rivet apelsinskal (till 60 st).
1/2 tsk nymald kardemumma (till 60 st).
Pepparmintsarom efter smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi220 KJ / 53 kCal
Fett5 g
Salt0 g
Kolhydrater3 g
Protein0 g
Kommentarer
För 200 g choklad så ska det vara 160 g kokosfett om man omvandlar detta receptet. Personligen tar jag halva mängden kokosfett mot chokladmängden.
Niclas
2023-12-22Varför gör ni recept med 250 gram choklad men säljer 200 gram i förpackningen?
Carina
2023-12-18Alldeles förycket kokosfett. Smakar i stort sett bara kokos. Halvera mängden kokosfett så blir det mycket bättre.
Patrik
2023-12-11