Inlagd ingefära
En härlig inlagd ingefära som är ett perfekt tillbehör på matbordet. Den fint skivade, kokta ingefäran lägger du in med uppkokt ättiksprit, socker och vatten. Låt allt svalna innan du serverar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
1 burk
300 g ingefära
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge står den färdiga ingefäran. Några dager eller några veckor?
Sandra
2023-03-02Hej Sandra! Den inlagda ingefäran håller ca 1-2 veckor i väl rengjord burk i kylen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-09Så gott
Marie-louise
2022-12-21Hur länge ska de ligga i lagen innan man kan börja konsumera?
Michael
2022-06-14Hej Michael! Låt den stå minst tills den har svalnat, det kan ta ett par timmar. Har du möjlighet så låt den gärna stå över natten så smakerna får utvecklas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-15