Inkokta äpplen med bär

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Inkokta äpplen med bär

Frisk äppelkompott med smak av bär. Fantastiskt enkel och smakrik. Utmärkt att äta ljummen till god ost gärna grönmögelost. Inkokta äpplen kan med fördel även serveras som dessert med vaniljsås eller grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Inkokta äpplen med bär

Ingredienser

4 portioner
8   äpplen (gärna Signe Tillisch)
1 dl  syltsocker
2 dl  färska eller frysta bär (t ex hjortron, havtorn eller lingon)
skalet från 1/2   citron

För alla

Receptet är utan gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Uteslut osten vid problem med mjölk.

Gör så här

Tips

Man kan variera och krydda äpplena med kanel eller ingefära.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi230 KJ / 970 kCal
Fett1 g

Testa liknande recept

Basrecept sylt
Betyg 2.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grundrecept marmelad
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronsylt
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortronmarmelad med citron och rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga