Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
7
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

Rosastekt kalv tillsammans med sherry- och salviasås gör vem som helst lycklig. Den här lyxiga kötträtten på kalvfilé som helsteks i ugn, bildar utmärkt festsällskap med den smakrika såsen på schalottenlök, sherry, salvia, honung och lite balsamvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg  kalvfilé
2 msk  smör
1 1/2 tsk  salt
1/2 tsk  peppar

Sherry- och salviasås

2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
1 msk  smör
2 1/2 dl  torr sherry
1 1/2 msk  finhackad färsk salvia eller torkad (1 1/2 msk färsk motsvarar 1/2 msk torkad)
1 1/2 msk  konc kalvfond
3 dl  vispgrädde
1 tsk  honung
salt och peppar
1/2 msk  balsamvinäger
eventuellt majsstärkelse (Maizena)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Använd laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt grädden mot ris, havreeller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Med eller utan lock på kastrullen när såsen ska koka ihop i 15 minuter?

Peter

2023-12-21

Hej Peter! Såsen kokar du ihop utan lock. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-22

En vansinnigt god sås som vi kört flera nyårsaftnar!

Linda

2022-10-13

Hej Lilian! Vår rekommendation om butiken endast har 300 g förpackningar är att ta 3 paket. Kan finnas andra storlekar i andra butiker.

Redaktionen

2013-01-08

Testa liknande recept

Kalvfrikassé med sparris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvrullader med citron
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga