Helstekt entrecôte

Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat
21
Helstekt entrecôte

Denna underbart goda, helstekta entrecôte med len vinsås är en ljuvlig huvudrätt. Entrecôten grillar du i ugnen täckt med en smakrik röra av örter och vitlök. Låt köttet vila under tiden du gör vinsåsen och avnjut sedan med chilipolenta och sallad.

Helstekt entrecôte

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  entrecôte
4   vitlöksklyftor
1 msk  rosépepparkorn
1 tsk  svartpepparkorn
1 tsk  timjan
1 tsk  rosmarin
2 tsk  salt

Sås

3 dl  köttbuljong (fond + vatten)
1 dl  vitt vin
salt och peppar
3 msk  maizenaredning (för mörka såser)

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongen i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att entrecoten ska räcka till 12 portioner istället för 8, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
89 personer har röstat

Kommentarer

Bra recept; goda smaker och tiden/graderna stämde fint. Kommer använda receptet igen!

Mirjam

2024-05-01

Blev bra förutom att jag tyckte det blev för mycket vitlök.

Karin

2023-12-29

De e så gott men låt köttet ligga längre i marinaden så framträder smakerna ytterligare!

Jan

2022-01-02

Näringsvärde per portion

Energi1217 KJ / 291 kCal
Fett12 g
Salt2.26 g
Kolhydrater4 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Grillad entrecôte & grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Steka entrecôte
Betyg 4.5 av 5.
241 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Senapsstekt entrecôte
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Entrecôte med örtsås
Betyg 2.7 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Entrecôte med citron- och rosmarinsky
Betyg 2.8 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga