Havtornsripplad cheesecake

Betyg 3.3 av 5.
111 personer har röstat
0
Havtornsripplad cheesecake

Cheesecake i ugn med havtorn är ljuvligt gott som efterrätt. Den havtornsripplade cheesecaken gör du av en botten av digestive och en fyllning med färskost och kvarg. Garnera härligheten med havtornsbär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Havtornsripplad cheesecake

Ingredienser

10 bitar
1 dl  socker
1 dl  vatten
1   paket frysta havtornsbär (à 225 g)
1 msk  majsstärkelse
1 msk  vatten
ca 2 msk  socker till rårörda havtornen

Botten

75 g  smör
200 g  digestivekex
finrivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad citronjuice

Fyllning

600 g  färskost
2 1/2 dl  kvarg 1%
2 dl  socker
1/2 tsk  salt
1 1/2 tsk  vaniljsocker
2 msk  majsstärkelse
4   ägg

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Apelsincheesecake på chokladbotten
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och kaffecheesecake
Betyg 3 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrecheese cake med lingonkräm
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med pepparkaka och choklad
Betyg 4.3 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbär med cheesecake
Betyg 2.8 av 5.
91 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fuskig cheesecake
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 15 min att tillaga