Hamburgare med tzatziki och klyftpotatis
Favoriten hamburgare, med spännande smaker från Grekland, känns både fräsch, mättande och somrig! De saftiga burgarna får sin fina smak av dijonsenap, salt och peppar och serveras med bröd, krispig sallad, skivade tomater, tzatziki och ugnsstekt klyftpotatis! Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
ca 420 g nötfärs
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt (10 %)
1 romansallad
2 tomater
4 hamburgerbröd
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2734 KJ / 655 kCal
Fett22.8 g
Kolhydrater70.8 g
Protein36.3 g
Kommentarer