Recept: Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 30 minuter

Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön

3 röster

Fräscht och knaprigt med mycket grönt – grönkålssallad med fänkål, apelsin och solrosfrön är fantastiskt gott. Passar perfekt både som bufférätt och som lunch. Grönkål är ett måste på julbordet.

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 apelsin
  • 1/2 fänkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 1/2 dl olivolja
  • 125 g skuren grönkål
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Pressa saften ur apelsinen.
  2. Ansa, dela och skär ut rotstocken på fänkålen. Skiva den tunt, helst med en mandolin. Skala och skiva löken fint. Dela, kärna ur och strimla chilin fint. 
  3. Blanda apelsinsaft och olivolja med grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen och strö på solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
626 kJ / 149 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrat:
5 g
Fett:
12 g
Salt:
0,02 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer