Grillade kycklingben teriyaki

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
3
Grillade kycklingben teriyaki

Grillad kyckling med hemmagjord teriaykisås som glaze. Koka ihop kryddor som soja, sirap, limeblad, ingefära, sesam och vitlök med vatten och buljong – det är enklare än du tror! Grilla och pensla kycklingben och servera med vitkål, ris och sås.

Grillade kycklingben teriyaki

Ingredienser

4 portioner
ca 15   kycklingben

Teriyakisås

1 dl  japansk soja
1/2 dl  vatten
1/2 dl  sirap
1 msk  riven, färsk ingefära
2 msk  sesamfrön
2   vitlöksklyftor
2   limeblad
1 msk  oxfond
1 msk  majsstärkelse

Till servering

färsk vitkål
ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. Teriyakisåsen kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Låter gott.ska pröva.

Britt

2015-07-23

Hej Annette! Vad kul. Du får gärna höra av dig när du provat receptet och tala om vad du tyckte. Lycka till! Hälsningar, Veronica

Redaktionen

2015-07-23

Detta måste jag prova! Verkar hur gott som helst! Hör av mig när jag testat receptet!

Anette

2015-07-21

Näringsvärde per portion

Energi1998 KJ / 477 kCal
Fett11.7 g
Kolhydrater59.7 g
Protein31.4 g

Testa liknande recept

Honungs- och sojaglaze
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spareribs med citronglaze och BBQ- tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Texas Smoke-glaze
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw
Betyg 3.4 av 5.
130 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och ingefärsglaze
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brunsås
Betyg 4.1 av 5.
893 personer har röstat
Under 15 min att tillaga