Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad

Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
3
Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad

Grillad fläskytterfilé som kryddas med härligt goda kryddor och därmed kommer att smaka supergott. Servera gärna med det fräscha tillbehöret risoni med grönsaker och getost.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Grillad fläskytterfilé med risoni och primörsallad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk  fänkålsfrön
1   lagerblad
1 tsk  torkad timjan
1 tsk  citronpeppar
1 msk  matolja
600 g  fläskytterfilé i bit (benfri kotlett)
salt
svartpeppar

Risoni

2 1/2 dl  risoni
2 1/2 dl  mellangrädde
200 g  getost
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
250 g  gröna färska sparrisar
1/3   bit sommarvitkål (à ca 200 g)
4   salladslökar
1   förp kronärtskocksbottnar (à ca 390 g)
3 msk  olivolja
1   förp körsbärstomater (à ca 250 g)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris.
Gör äggfri: byt ut risoni mot ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och lätt att tillaga!

Madelene

2023-07-09

Bästa vår- och sommarreceptet! Den är inte alls svår att göra, tvärtom - det är hur enkelt som helst!

Maria

2019-04-17

Mmm, jättegott. Vi har både grillat och gjort fläskfilén i ugnen. Berättade inte för barnen att det var både getost och kronärtskocka i (min mans barn är MYCKET skeptiska till nya smaker). De åt med största välbehag. Risonin blir krämig och fin....

Ann

2008-02-07

Näringsvärde per portion

Energi3866 KJ / 925 kCal
Fett49 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein55 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskytterfilé i ugn
Betyg 4.7 av 5.
167 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade grillspett med vitlöksbönor
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddmarinerad fläskytterfilé
Betyg 3.2 av 5.
330 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskytterfilé med svampsås, brysselkål och potatis
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga